Totalt antall sidevisninger

mandag 19. desember 2011

Ovnsbakt ribbe

Ovnsbakt ribbe

Ovnsbakt ribbe

over 60 min
Litt mer avansert
Legg til Mobil Skriv ut
Den tradisjonelle ribba på julaften kan du kanskje ikke forandre så mye på uten høylytte protester, men med ribbe nr to kan du gjøre en vri. Her tar vi en "spansk en"

Ingredienser

  • 1 kg ribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 6 stk soltørkede tomater
  • 1 stk gulrot i biter
  • ½ stk knollselleri (sellerirot) i biter
  • 2 stk sjalottløk i båter
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 6 blad frisk basilikum
  • 5 dl oksekraft eller buljong
  • 1 stk lime saft og skall

Slik gjør du

1. Del ribba opp mellom bena i passe store serveringsstykker. Strø på salt og pepper.
 
2. Rens alle grønnsakene. Legg soltørkede tomater, gulrot, selleri, sjalottløk, hvitløk og basilikum i en ildfast form.
 
3. Legg ribba over grønnsakene, med svoren opp, hell på kraft til det står 3/4 oppå kjøttet. Kryst over saften fra en lime og riv til slutt skallet over. Dekk formen med aluminiumsfolie og damp i ovnen på 225 °C minst 45 minutter.
 
4. Ta av folien og stek videre på 175 ºC i ca. 1 1/2 time. til svoren er gyllen og sprø.

Server ribba med grønnsakene, sjyen og potetmos.


  • Potetmos:
  • 10 stk potet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts revet muskatnøtt
  • 1 stk egg


Dette serverte jeg på mitt jentejulebord 10 desember. Ribba falt godt i smak, og jeg tror allerede det er blitt en klassiker i dette hus.

2 kommentarer:

Marita sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Marita sa...

Denne varianten av ribbe va aldeles nydelig :) Anbefales virkelig.

Legg inn en kommentar