Lutefisk
Lørdag 17. desember lagde vi lutefisk, med bacon, ertestuing, flatbrød, potetstappe og sirup til....
Et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle norske tradisjoner. Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft og dermed den beste smak og perfekt konsistens.
Porsjoner 4
Ingredienser
- 2 kg lutefisk
- 1 ½ ss salt
Slik gjør du
1. Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne eller stor ildfast form. Dryss over salt.2. Dekk formen med aluminiumsfolie og la fisken stå i ovnen på 225 °C i 30-40 minutter.
Lutefisk spises med mye forskjellig tilbehør, men det vanligste er nykokte poteter (gjerne mandepotet, ringerikspotet- eller Gulløye), sprøstekt bacon i ribbefett/smør, lefser, brunost, sennep og ertestuing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar