Totalt antall sidevisninger

mandag 19. desember 2011

Lutefisk

Lutefisk

Lørdag 17. desember lagde vi lutefisk, med bacon, ertestuing, flatbrød, potetstappe og sirup til....

Lutefisk

20 - 40 min
Enkel
Legg til Mobil Skriv ut
Et helt spesielt og velsmakende måltid basert på eldgamle norske tradisjoner. Vi anbefaler å tilberede fisken i stekeovnen. Slik får den godgjort seg i egen kraft og dermed den beste smak og perfekt konsistens.
Porsjoner 4

Ingredienser

  • 2 kg lutefisk
  • 1 ½ ss salt

Slik gjør du

1. Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne eller stor ildfast form. Dryss over salt.

2. Dekk formen med aluminiumsfolie og la fisken stå i ovnen på 225 °C i 30-40 minutter.

Lutefisk spises med mye forskjellig tilbehør, men det vanligste er nykokte poteter (gjerne mandepotet, ringerikspotet- eller Gulløye), sprøstekt bacon i ribbefett/smør, lefser, brunost, sennep og ertestuing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar