Totalt antall sidevisninger

søndag 19. juni 2011

Rabarbrasuppe




Oppskrift på rabarbrasuppe.

  • 6 stk rabarbrastilk
  • 1 stk vaniljestang eller kanelstang
  • 8 dl vann
  • 300 g sukker
  • 2 ss potetmel
  • 0,5 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

Skyll og skrell av det grøvste "skinnet" på rabarbrastilkene og del stilkene opp i biter. Splitt vaniljestangen i to (på langs).

Kok opp vann, sukker og vaniljestang. Legg i rabarbra, kok opp og la suppen trekke i 10-12 min, til suppen har fått en fyldig konsistens. Smak evt. til med mer sukker.

Rør ut potetmel i kaldt vann og tilsett i en tynn stråle under omrøring i den varme suppen. Kok opp og trekk kasserollen tilside.

Tips: Ønsker du å lage rabarbragrøt, bruk dobbelt så mye potetmel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar